Η Μαυρη Βασιλισσα

... το σκάκι στην Ελλάδα

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Η Μαύρη Βασίλισσα

14ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Ηρακλείου

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου διοργανώνει το 14ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Ηρακλείου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Αττικής από τις 11 έως τις 19 Ιουνίου 2011. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Καβούρη.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους σκακιστές με έγκυρο σκακιστικό δελτίο. Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών οι 200 σκακιστές.

Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 100 και είναι πλέον διαθέσιμες στο http://www.chess-results.com
Ο νικητής του τουρνούα θα κερδίσει 700 ευρώ και μία σύνδεση Cyta 2play (με δωρεάν το τέλος ενεργοποίησης, το πάγιο και το Πρόγραμμα Σταθερά Ελλάδος για ένα έτος συνολικής αξίας 330 ευρώ). Μεγάλα έπαθλα υπάρχουν και για τους νικητές των ειδικών κατηγοριών.

Συγκεκριμένα, ο 1ος Έφηβος θα κερδίσει ένα laptop αξίας 300 ευρώ, ενώ οι νικητές των κατηγοριών <2200, <2000, <1800 θα κερδίσουν δωρεάν φιλοξενίες στα Διεθνή Τουρνουά της Κορίνθου, Καβάλας και Ικαρίας αντίστοιχα.

Οι νικητές των νεανικών κατηγοριών U16,U14,U12,U10,G16 θα συμετέχουν χωρίς παράβολο στο Διεθνές Τουρνούα της Νίκαιας το Αύγουστο. Τέλος, θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα για την 1η γύναικα, τον 2ο, 3ο και 4ο του τουρνουά και 5 συνδέσεις ενός έτους από την chessbase.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους Α και Β.
Στον όμιλο Α θα μπορούν να αγωνιστούν παίχτες με ΕΛΟ (Διεθνές ή Ελληνικό) μεγαλύτερο του 1.800
Στον όμιλο Β θα μπορούν να αγωνιστούν παίχτες με ΕΛΟ μικρότερο του 1.800. Για την αρχική κατάταξη στους ομίλους θα χρησιμοποιηθεί το διεθνές τους ΕΛΟ. Εάν δεν
υπάρχει διεθνές θα χρησιμοποιηθεί το Ελληνικό.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου, Λεωφόρος Ηρακλείου και Κουντουριώτη & Νεότητος, σε μικρή απόσταση από την πλατεία και το σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 11 με 19 Ιουνίου 2011 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο 11 Ιουνίου 16.30΄ 1ος γύρος
Κυριακή 12 Ιουνίου 17.30΄ 2ος γύρος
Δευτέρα 13 Ιουνίου 17.30΄ 3ος γύρος
Τρίτη 14 Ιουνίου 17.30΄ 4ος γύρος
Τετάρτη 15 Ιουνίου 17.30΄ 5ος γύρος
Πέμπτη 16 Ιουνίου 17.30΄ 6ος γύρος
Παρασκευή 17 Ιουνίου 17.30΄ 7ος γύρος
Σάββατο 18 Ιουνίου 11.00΄ 8ος γύρος
Κυριακή 19 Ιουνίου 11.00΄ 9ος γύρος

Το τουρνουά θα καλυφθεί από το διαδικτυακό τόπο http://www.skaki.gr/

LAST_UPDATED2
 

114ο Όπεν Αμπελοκήπων

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 αρχίζει το 114ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 4/6 - 2/7/2011, στις 5.30 μ.μ. (εμβόλιμη μέρα η Δευτέρα 27 Ιουνίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι σκακιστές και οι σκακίστριες της Α' Εθνικής κατηγορίας), στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι".

Χρηματικά έπαθλα 600€ και μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, μετάλλια και σκακιστικά βιβλία στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18 και μετάλλια στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 20€.

Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Αχιλλέα Μητσάκο, τηλ. 6942463100, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ: http://www.skaki.net/ambelokipi.html

 

LAST_UPDATED2
 

Επιστολή ενημέρωσης από τον ΦΟΝ Ηρακλείου-Επικοινωνία

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο κ. Γιάννης Τόλιας, Γενικός Γραμματέας του ΦΟΝ Ηρακλείου Επικοινωνία μας έστειλε την παρακάτω επιστολή προς ενημέρωση:


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής χθες 24-5-2011 κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη στήριξη του καθώς και όλα τα πρόσωπα του Δήμου που εμπλέκονται στο 14ο ανοικτό τουρνουά Ηρακλείου το οποίο είχε πάρει απόφαση να το συνδιοργανώσει μαζί με τη Σκακιστική Επικοινωνία.

Ο λόγος που τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση ήταν το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη (το οποίο επισυνάπτεται) στον οποίο είχε προσφύγει ο ΦΟΝ Ηρακλείου διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό του απο το εν λόγω τουρνουά. Ο Δήμαρχος αφού μελέτησε το πόρισμα του Συμπαραστάτη και ακούγοντας και τις απόψεις του ΦΟΝ κατέληξε σε αυτη την απόφαση αφου παραδέχτηκε το λάθος του λόγω του οτι δε γνώριζε όλες τις παραμέτρους και τις αντιπαλότητες που δυστυχώς έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Η κίνηση του μας δικαιώνει πλήρως ηθικά αφού η απόσυρση του καταδεικνύει οτι ο Κος Γαλάνης που έκανε όλες τις ενέργειες εκ μέρους της Σκακιστικής Επικοινωνίας τον "παρέσυρε"  κατ' αρχήν σε μια απόφαση αδικη και παντελώς αδικαιολόγητη.
Ελπίζουμε η απόφαση αυτή να βοηθήσει όλους μας να καταλάβουμε οτι μόνο κακό κάνουμε στο σκάκι όταν κινούμαστε με μοναδικό γνώμονα την προσωπική μας προβολή και απαξίωση των άλλων.

Διαβάστε το πόρισμα

 

Καταγγελία για την αξιολόγηση παιγμένων παρτίδων

E-mail Εκτύπωση PDF

Λάβαμε την παρακάτω καταγγελία η οποία αφορά στην αξιολόγηση παιγμένων παρτίδων. Την δημοσιεύουμε καθώς περιμένουμε και την σχετική απάντηση από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Η Μαύρη Βασίλισσσα

Καταγγέλλουμε τον κατήφορο της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΟ, που σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού αποφάσισε να μην αξιολογούνται οι παρτίδες αγώνων από τουρνουά στο οποίο εμφανίζεται διοργανωτής ή συνδιοργανωτής η Ένωση Σκακιστών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ) επειδή (παράτυπα και παράνομα) δεν την αναγνωρίζει παρότι είναι σύννομη και αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος!!

Μιλάμε για μια απόφαση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο μαύρες στιγμές της ΕΣΟ, όταν έφτανε να παρεμποδίζει τη συμμετοχή σκακιστών σε διεθνείς αγώνες εκτός Ελλάδας και έθαβε διεθνή τουρνουά στη χώρα μας για να «τιμωρήσει» τους μη αρεστούς. Είναι απόφαση:

Επικίνδυνη: Εγκαινιάζει μια πρακτική όπου οποιαδήποτε διαφωνία ή πολιτική διαφορά με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΟ θα αντιμετωπίζεται με αγωνιστικές κυρώσεις και διώξεις κατά σκακιστών, σωματείων, παιδιών και γονιών. Να ποιους θεωρούσε η πλειοψηφία «υπαίτιους» όταν αποφάσιζε στην προηγούμενη συνεδρίαση του «Το ΔΣ θα εξετάσει τις προτάσεις για λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των υπαιτίων σε επόμενη συνεδρίασή του»: στοχοποιούσε όσους παίζουν σκάκι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, την Βόρεια Εύβοια, την Ευρυτανία.

Εχθρική για το σκάκι: ενώ κατά τα άλλα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κόπτονται για «το σκάκι στην περιοχή», την «ανάπτυξη», σήμερα αρνούνται να αξιολογήσουν εκατοντάδες παρτίδες παιγμένες στη σκακιέρα από δεκάδες σκακιστές 14 σωματείων!

Αυθαίρετη: Το 4.29 του κανονισμού τίτλων και αξιολόγησης που επικαλείται προβλέπει ότι «Αξιολογούνται όλοι οι αγώνες που διοργανώνονται από την ΕΣΟ, τα Σωματεία της, ξένες σκακιστικές ομοσπονδίες ή και άλλους φορείς με τη συμμετοχή Ελλήνων σκακιστών και έχουν την έγκριση της ΕΣΟ». Ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στα σωματεία ότι οι αγώνες τους δεν έχουν την έγκριση της ΕΣΟ, ούτε και έχει ορίσει η ομοσπονδία ποτέ διαδικασία έγκρισης, ούτε και θέτει πουθενά ο κανονισμός προϋπόθεση να είναι ο διοργανωτής «αναγνωρισμένος από την ΕΣΟ», το αντίθετο μάλιστα («άλλοι φορείς»).

Αντιδημοκρατική: Η ΕΣΟ εισάγει την έννοια της αναδρομικής τιμωρίας.

Αυτό που μένει είναι μια πολιτική απόφαση της πλειοψηφίας, η οποία επειδή έτσι θέλει καταργεί το σκάκι σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας  μας, στην οποία μάλιστα τα τελευταία 2 χρόνια σημειώνεται σημαντική ανάπτυξη και δραστηριότητα παρά την εχθρική στάση της Ομοσπονδίας,

Τέλος, σημειώνουμε πως οι κυρώσεις αυτές παίρνονται αφού εκδηλώθηκαν αντιδράσεις στη συγκεκριμένη περιοχή για τους οικονομικούς όρους συμμετοχής των παιδιών στα πρόσφατα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα ενοχλώντας τα συμφέροντα που συνδέθηκαν με την διοργάνωση.

Κάθε σκακιστής και σκακίστρια, όλος ο σκακιστικός κόσμος, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει για την ΕΣΣΚΕ ή την διοίκηση της ΕΣΟ έχει ευθύνη να αντιδράσει. Να απαιτήσει την ανάκληση της αυταρχικής αυτής απόφασης.

Να διεκδικήσει το αυτονόητο: αγώνες που παίζονται να μετράνε, και οι σκακιστές να μπορούν να ασκούν απρόσκοπτα το άθλημά τους ανεξάρτητα από τις απόψεις που εκφράζουν ή έχουν για την ΕΣΟ και τη διοίκησή του.

Νέα Σκακιστική Κίνηση

 

Κύπελλο Αττικής 2011 - Τελική Φάση

E-mail Εκτύπωση PDF

Η τελική φάση (final-4) του Κυπέλλου Αττικής 2011 στο σκάκι, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, στο νέο εντευκτήριο του Ε.Ο.Α.Ο. «Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ» ΝΙΚΑΙΑΣ που βρίσκεται επί των οδών Βρυούλων 69 και Ικονίου στη Νίκαια.

Στους αγώνες συμμετέχουν οι ομάδες:
Α.Ε.Κ., Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ, Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ και ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ.

Διοργανωτές είναι η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και ο Ε.Ο.Α.Ο. «Ο Φυσιολάτρης» Νίκαιας.

Πρόγραμμα αγώνων Σάββατο 28/5 Ώρα 11:ΟΟ Ημιτελικοί
Α.Ε.Κ. - Ε.Ο.Α.Ο. «Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ» ΝΙΚΑΙΑΣ
Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ – Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ

Κυριακή 29/5 Ώρα 11:ΟΟ – Μικρός & Μεγάλος Τελικός

Οι αγώνες θα καλυφθούν από το διαδικτυακό τόπο www.fysiolatris.gr

LAST_UPDATED2
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Chess Radio

Online:

Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφήμιση

η ωρα ειναι:

Διαφημιση


Σκάκι για όλους

ψηφιστε

Ποιό είναι το καλύτερο τουρνουά?
 

Newsflash

Μαθήματα σκακιού έχουν ξεκινήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» (πρώην Γενικό Κρατικό Αθηνών).

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του νοσοκομείου υπό τον κ. Αντώνιο Αυγερινό και σε συνεργασία με το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του νοσοκομείου, κάθε Πέμπτη, εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετά τη λήξη του ωραρίου τους κάθονται στα θρανία και διδάσκονται τις βασικές αρχές και τα μυστικά του πνευματικού αθλήματος από τον Ομοσπονδιακό μαίτρ Στάθη Γαζή.

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχουν σαν στόχο την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων.