Η Μαυρη Βασιλισσα

... το σκάκι στην Ελλάδα

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Νέα από την Ελλάδα Σκακιστικές Εκδηλώσεις στο 37ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. - Οδηγητή

Σκακιστικές Εκδηλώσεις στο 37ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε. - Οδηγητή

E-mail Εκτύπωση PDF

(15 – 16 - 17 Σεπτέμβρη, Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σκάκι θα έχει ξεχωριστή παρουσία στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, το πρόγραμα των σκακιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 16/9
20.00: Επίδειξη σιμουλτανέ σε δώδεκα σκακιέρες από τον γνωστό γκρανμαίτρ Σπύρο Καπνίση. (Xρυσό μετάλλιο στους πρώτους μεσογειακούς αγώνες ανδρών το 2003 τρίτη θέση στο πρωτάθλημα ανδρών το 2008 και δεύτερη το 2010.)

Σάββατο 17/9
17.30: Δραματοποιημένο μάθημα σκάκι για παιδιά στον χώρο του παιδότοπου
21.30: Διεξαγωγή τουρνουά μπλιτς

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στον χώρο του αθλητισμού, καθώς και στο τηλέφωνο 6978165220

 


Newsflash

Μαθήματα σκακιού έχουν ξεκινήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» (πρώην Γενικό Κρατικό Αθηνών).

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του νοσοκομείου υπό τον κ. Αντώνιο Αυγερινό και σε συνεργασία με το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του νοσοκομείου, κάθε Πέμπτη, εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετά τη λήξη του ωραρίου τους κάθονται στα θρανία και διδάσκονται τις βασικές αρχές και τα μυστικά του πνευματικού αθλήματος από τον Ομοσπονδιακό μαίτρ Στάθη Γαζή.

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έχουν σαν στόχο την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων.